Στις 29 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

   Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε AEI και TEI όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.
   Η υπουργός απέδωσε την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βάσεων στο γεγονός ότι τα αγωνίσματα στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές πραγματοποιήθηκαν δέκα ημέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς δεν είχε καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία ο ακριβής αριθμός των εισακτέων. Παράλληλα σημείωσε πως για πρώτη φορά θα ανακοινωθούν οι βάσεις για όλους τους μαθητές.
   Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, αναμένεται αισθητή πτώση των βάσεων ειδικά στα τμήματα με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, πολυτεχνικές, νομικές και παιδαγωγικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης), ενώ μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στα ιδρύματα της περιφέρειας.
Στις νομικές και παιδαγωγικές σχολές όπως και στις σχολές του α' επιστημονικού πεδίου, η πτώση ενδέχεται να ξεπεράσει τις 400 μονάδες, ειδικά, όπως προαναφέρθηκε, στα περιφερειακά τμήματα.
Σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Πληροφορική (β΄ επιστημονικό πεδίο) αναμένεται κατακρήμνιση των βάσεων, με πτώση της τάξης των 1.000 μορίων στην περιφέρεια και των 700 στα ΑΕΙ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
   Πτώση έως και 400 μόρια και για τις ιατρικές σχολές (γ' επιστημονικό πεδίο), με εξαίρεση Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες πέρυσι είχαν κινηθεί κοντά στα 19.000 μόρια.
Τέλος, πτώση της τάξης των 300 - 400 μορίων αναμένεται για τις σχολές του Πολυτεχνείου (δ΄ επιστημονικό πεδίο) στα μεγάλα αστικά κέντρα, πτώση που θα είναι σαφώς μεγαλύτερη στην περιφέρεια. Ανάλογη εικόνα αναμένεται στο ε' επιστημονικό πεδίο, δηλαδή στις οικονομικές σχολές.

Πηγή: www.naftemporiki.gr